Mapa de Prades, la Mussara i el Montsant

Nou mapa per GPS Garmin de les serres de Prades, la Mussara i el Montsant, en format vectorial compatible amb la gran majoria de GPS de muntanya de Garmin, inclús els models més antics.

Siurana

Siurana

Es pot descarregar i és de lliure us i distribució (no comercial), segons la llicència Creative Commons.  Per instal.lar-ho nomes cal descarregar el ZIP, decomprimir i fer doble click al arxiu de instal.lació.

Descàrrega:

Instal.lació:

  • Descarregar el mapa del punt anterior i descomprimir el ZIP.
  • PC: Fer doble click al arxiu: install.bat
  • Mac: Fer doble click al arxiu gmapi dins el zip.

Amb això el mapa hauria d’apareixer al programa BaseCamp de Garmin i tindrem la opció d’enviar-ho al GPS.

O bé, si no volem fer la instal.lació al PC ho podem instal.lar directament al GPS:

  • Versió directe GPS: Només cal connectar l’aparell GPS a l’ordinador amb el cable USB i copiar l’arxiu IMG a dins de la carpeta ‘Garmin‘ d’aquest.  Al reiniciar el GPS ja hauria d’apareixer el mapa.

I ja està!  El mapa quedarà instal.lat i disponible al Basemap o MapSource.  Podreu transferir-ho al GPS com qualsevol altre mapa.

Per visualitzar els mapes a l’ordinador sense tenir GPS es pot utilitzar el programa gratuït de Garmin BaseCamp, disponible per PC i Mac a la seva web.

Mapa Montsant

Mapa Montsant

Les dades cartogràfiques de base provenen de la web de l’Institut Cartogràfic de Catalunya ( http://www.icc.cat ), amb un nivell de detall equivalent a l’escala 1:5.000, i corves de nivell cada 10 metres. I els camins i altres elements afegits provenen majoritariament de les dades del magnífic projecte OpenStreetMap, mantingut per milers de voluntaris.

Qualsevol pot afegir i corretgir els camins directament a la web (o informar aquí), de forma que estiguin disponibles per aquest i altres projectes que utilitzin les dades cartogràfiques del OpenStreetMap.  Com per exemple aquest projecte: opencyclemap, que mostra els mateixos mapes però amb corves de nivell i ombrejat, un aspecte molt més adequat per muntanya o BTT.

Si algú vol senyalar algun error o algun element important que falti, com un camí, font, cova, etc.  només cal que deixi un missatge i ho mirarem de corretgir actualitzant la informació del OpenStreetMap.

O bé anar al opencyclemap i revisar-ho directament allà. Les dades provenen totes de la mateixa font.

Aquest treball és de lliure descarrega i us, segons la següent llicència ‘Creative Commons‘ que permet un ús no comercial del mateix:  Creative Commons

Espero que sigui d’utilitat i que el poguem anar millorant.