Mapa de la Serra de Busa i Bastets

Nou mapa per dispositius GPS de Garmin que comprén la Serra de Busa, la Serra dels Bastets, el santuari de Lord i voltants, al Solsonés. El mapa està en format vectorial així que hauria de funcionar inclús amb el models més antics de Garmin.

Es pot descarregar i és de lliure us i distribució (no comercial), segons la llicència ‘Creative Commons‘.

La serra de Busa forma un ampli altiplà, anomenat el pla de Busa, tallat per tots costats per altes cingleres i amb uns panorames majestuosos.  És tracta d’una zona relativament poc coneguda i molt tranquil.la, amb grans panorames per tots cantons i racons molt interessants, com la Preso de Busa, els diversos graus i pasos equipats, com el Grau de l’escala, les fonts i torrents, els barrancs, les coves i baumes, com la Balma del Xalet, les agulles de pedra, etc.

Cingles de Busa

Cingles de Busa

Mapa Serra de Busa

Mapa Serra de Busa. Detall amb l’esplèndid itinerari des de Sant Lleïr, passant pel Grau de l’Escala, els cingles, el Capolatell i la presó de Busa i el cim.

Descàrrega:

Instal.lació:

  • Descarregar el mapa del punt anterior i descomprimir el ZIP.
  • PC: Fer doble click al arxiu: install.bat
  • Mac: Fer doble click al arxiu gmapi dins el zip.

I ja està!  El mapa quedarà instal.lat i disponible al Basemap o MapSource.  Podreu transferir-ho al GPS com qualsevol altre mapa.

Per visualitzar els mapes a l’ordinador sense tenir GPS es pot utilitzar el programa gratuït de Garmin BaseCamp, disponible per PC i Mac a la seva web.

Al nord la Serra de Bastets també és un lloc molt interessant per recorrer, amb les seves curioses crestes rocoses dels Llengots alineades davant les parets de Busa. A la part de ponent hi ha la coneguda Cresta del Sol.

Busa Bastets

Al centre darrere Busa, a l’esquerra la Serra de Bastets  i a la dreta el santuari de Lord.

Bastets

Detall d’un dels Llengots de la Serra de Bastets

Les dades cartogràfiques de base provenen de la web de l’Institut Cartogràfic de Catalunya ( http://www.icc.cat ), amb un nivell de detall equivalent a l’escala 1:5.000, i corves de nivell cada 10 metres. I els camins i altres elements afegits provenen majoritariament de les dades del magnific projecte OpenStreetMap.  Qualsevol pot afegir i corretgir els camins directament a la web, de forma que estiguin disponibles per aquest i altres projectes que utilitzin les dades cartogràfiques.

Qualsevol correcció, sugerencia o nova dada per afegir serà benvinguda i la incorporaré en quant pugui. Detalls com fonts, coves, baumes, petits camins amagats, arbres o elements ressenyables poden servir per completar la informació.

Aquest treball és de lliure descarrega i us, segons la següent llicència ‘Creative Commons‘ que permet un ús no comercial del mateix:  Creative Commons