Mapa de Sant Llorenç del Munt i l’Obac per Garmin

He estat creant un mapa detallat del Massís de Sant Llorenç del Munt i l’Obac per utilitzar amb GPS Garmin. Està en format vectorial així que hauria de funcionar inclús amb el models més antics. És força més detallat i complert que altres mapes similars que cobreixen aquesta zona, com el TopoHispania, execel.lent treball per altra banda.

Es pot descarregar i és de lliure us i distribució (no comercial), segons la llicència Creative Commons‘   (abaix).  Per instal.lar-ho nomes cal descarregar el ZIP, decomprimir i fer doble click al arxiu de instal.lació.

Les dades del camins de muntanya provenen majoritariament del projecte OpenStreetMap i la resta del ICC. Qualsevol correcció, sugerencia o nova dada per afegir serà benvinguda i la incorporaré en quant pugui.

Això seria una mostra de com es veu al programa ‘BaseCamp‘ de Garmin i aproximadament al GPS:

Mapa Sant Llorenç de Munt Garmin

Mapa Sant Llorenç del Munt Garmin

Descàrrega del mapa:

Instal.lació:

  • Descarregar el mapa del punt anterior i descomprimir el ZIP.
  • Versió Windows: Fer doble click al arxiu: install.bat
  • Versió Mac: Fer doble click al arxiu gmapi dins el zip.
  • IMG: Copiar directament l’arxiu img al GPS dins la carpeta ‘Garmin’.  No cal instal.lar res al pc.

I ja està!  El mapa quedarà instal.lat i disponible al Basemap o MapSource.  Podreu transferir-ho al GPS com qualsevol altre mapa.

La versió IMG es copia directament al GPS i ja funciona, no instal.la res al PC.  Tot i això al Basecamp es pot veure sempre que tinguem el GPS connectat al pc mitjançant el cable USB.

Per visualitzar els mapes a l’ordinador sense tenir GPS es pot utilitzar el programa gratuït de Garmin BaseCamp, disponible per PC i Mac a la seva web.

Pel que he pogut provar sobre el terreny el detall i la precisió són força bons, especialment gracies a la bona calitat de les dades cartogràfiques de base del ICC.

Per altra banda el mapa i els camins aportats per molts voluntaris poden contenir errors i imprecisions, així que naturalment no em puc fer responsable del que hi posa, del que es pugui interpretar, ni del que li pogui pasar a ningú utilitzant-ho.  O sigui que si algú es perd per una canal, s’estimba o apareix a Pernabuco seguint el mapa, haurà d’anar a reclamar a un altre lloc.

Agulles de Finestrelles

Agulles de Finestrelles

Les dades cartogràfiques de base provenen de la web de l’Institut Cartogràfic de Catalunya ( http://www.icc.cat ), amb un nivell de detall equivalent a l’escala 1:5.000, i corves de nivell cada 10 metres. I els camins i altres elements afegits provenen majoritariament de les dades del magnific projecte OpenStreetMap.  Qualsevol pot afegir i corretgir els camins directament a la web, de forma que estiguin disponibles per aquest i altres projectes que utilitzin les dades cartogràfiques.

Aquest treball és de lliure descarrega i us, segons la següent llicència ‘Creative Commons‘ que permet un ús no comercial del mateix:  Creative Commons

Espero que sigui d’utilitat i que el poguem anar millorant.

.

.

.

.

.

Advertisement