Serra de l’Obac

Es tractaria de recorrer algunes de les parts més espectaculars de la Serra de l’Obac, alhora que poc concorregudes.  L’itinerari descrit requereix dos cotxes, però facilment es pot modificar per fer-ho de forma circular amb un sol cotxe, començant al parquin a sota de Can Boada.

Inici

Deixar un cotxe al parking de la casa Nova de l’Obac i baixar amb els altres cotxes fins sota Can Boada, a prop de Rellinars. En cas d’anar amb un sol cotxe començariem a Can Boada.

La pista té alguns sots però amb compte es pot passar amb un turisme.

Castell de Bocs

Castell de Bocs.

Itinierari

Pugem fins la masia de Can Boada. Passada aquesta seguir el GR-5 fins el Castell de Bocs, es una roca rodona que es pot pujar mitjançant un camí equipat amb cordes i grimpant, III grau. Molt recomanable de pujar.

Després seguim el GR-5 fins trobar el Cami Ral i seguim aquest per la carena fins el Paller de tot l’any. Es pot pujar si portem cordes. Es un passet d’uns 2 metres que deu ser un quart grau i la resta grimpar amb molt de compte. Per baixar hi ha 2 burins amb una anella per fer un rapel curt.

Paller de Tot l'Any

Paller de Tot l’Any

Paller de tot l'Any - Escalada

Paller de tot l’Any – Escalada

Seguim el GR-5 fins al coll de Tres Creus, pugem a la Pola, el cim més alt de la serra de l’Obac. Tot seguit tornem a baixar al coll i pugem al Castellsapera pel vessant est.  Parets verticals pels 4 cantons i excel.lents panorames.

Castellsapera

Castellsapera

Castellsapera

Castellsapera

Baixem el Castellsapera per la canal del vessant oest i continuem fins a la Roca Salvatge, grimpant per la carena es pot anar fins a la punta. Molt reconable, panorama també de 1er ordre.

La Roca Salvatge

La Roca Salvatge

La Roca Salvatge

La Roca Salvatge

I finalment des del coll de la Roca Salvatge arribar fins l’Obac Vell i l’Obac Nou. I anar a recuperar els cotxes.

En cas de tenir el cotxe a Can Boada, a l’alçada de la font de la Portella hauriem de baixar cap al torrent de la Saiola i continuar avall fins al cotxe.

Paller de Tot l'Any

Paller de Tot l’Any i la Pola

Ideal parelles

Ideal parelles

Castell de Bocs i Montserrat

Castell de Bocs i Montserrat

Perfil transversal Obac

Perfil transversal Obac

Mapa transversal Obac

Mapa transversal Obac